Sałatka brokułowa - Kika
Składniki:
- 1 brokuł,
- jarzywko firmy Marsyl,
- kukurydza gotowana około 200 ml (może być ze słoiczka),
- kluski rurki 500 g,
- cała pierś z kurczaka,
- majonez 200 ml,
- szczypta soli,
- szczypta pieprzu czarnego,
Sposób przyrządzania:
Ta wspaniała sałatka jest bardzo syta. Jest idealna na różnego rodzaju imprezy okolicznościowe - pisze autorka przepisu.
Czy ma rację?, sprawdzić może każdy !
- Kluski rurki ugotować według wskazówek znajdujących się na opakowaniu.
- brokuł wrzucić do naczynia z wodą i gotować 10 min, po czym odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
- Kurczaka pokroić w grubą kostkę, posypać jarzywkiem i dobrze wymieszać.
- Kurczaka smażyć na patelni co jakiś czas obracając aż do uzyskania złocistego koloru.
- Brokuł pokroić na grubą kostkę.
- Ugotowane kluski, brokuł oraz kurczaka wrzucić do jednego naczynia.
- Dorzucić majonez wraz ze szczyptą soli i pieprzu.
- Całośc dobrze wymieszać, pozostawić w lodówce na minimum 20 min.
UWAGA! Najlepszy smak będzie po około 6 godzinach.
Ten przepisy otrzymaliśmy od Karoliny (Kika)
Dziękujemy!