Sernik na zimno
Składniki:
- 250g masła,
- szklanka cukru pudru,
- 6 żółtek,
- cukier wanilinowy Marsyl,
- 1/3 szklanki mleka,
- 6 serków homogenizowanych naturalnych,
- 2 galaretki truskawkowe,
- 8 czubatych łyżeczek żelatyny (około 40g),
- aromat rumowy.
Sposób przyrządzania:
- Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami, dodawać po jednym serku ciągle mieszając po czym dodać cukier wanilinowy i aromat.
- Żelatynę namoczyć w zimnym mleku. Po napęcznieniu rozpuścić najlepiej podgrzewając na wolnym ogniu ciągle mieszając.
- Rozpuszczoną żelatynę dodać do masy serowej, wymieszać i wylać na blaszkę.
- Wstawić do lodówki na około 1,5 h.
- Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu i wystudzić.
- Na gęste ciasto wlać galaretkę i poczekać do jej stężenia.
Życzymy smacznego !
Ten przepis otrzymaliśmy od Darii.
Dziękujemy !