Wyszukaj w serwisie

Placuszki twarogowe z bananem

Składniki:

50 g twarogu
1 średni, dojrzały banan
1 jajko
1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia Marsyl
2 czubate łyżki mąki
1 łyżka cukru

Sposób przyrządzania:

Placuszki twarogowe z bananem

Do miseczki wbić jajko, dodać twaróg i banana. Wszystko dokładnie rozgnieść widelcem. Dodać proszek do pieczenia , cukier i mąkę - połączyć całość mikserem. Wykładać niewielką ilość (niecałą łyżkę) ciasta na rozgrzaną patelnię i formować placuszki. Smażyć na patelni lekko wysmarowanej olejem. Przewrócić na drugą stronę kiedy wierzch się lekko zetnie.
Wychodzi około 10 placuszków.

Autorem przepisu jest: Bake&Taste
Dziękujemy :)

Bake&Taste jest jedną z osób, które zdobyły wyróżnienie w konkursie organizowanym przez firmę marsyl. Przepisy te odznaczają się przede wszystkim wspaniałym smakiem, jak i łatwością przygotowania.

stat4u