Wyszukaj w serwisie

Kruche ciasto

Składniki:

  • 4 szklanki mąki pszennej,
  • 1 szklanka cukru,
  • 250 g margaryny,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia MARSYL,
  • 0,5 opakowania cukru wanilinowego MARSYL,
  • 2 jajka,

trochę margaryny i bułki tartej na przygotowanie blachy.

Sposób przyrządzania:

  1. Na stolnicy (blacie) zmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem wanilinowym, dodać cukier i posiekaną margarynę, wbić jajka i wszystko razem ugnieść do uzyskania jednolitej masy.
  2. Blachę posmarować margaryną i posypać bułką tartą. Przygotowaną wcześniej masę rozkładamy równomiernie na blasze. Całość wkładamy do rozgrzanego do 180oCpiekarnika na około 35 min.

Gotowe ciasto można dodatkowo dowolnie dekorować (owoce, galaretka itp.).

stat4u