Wyszukaj w serwisie

Sernik na zimno

Składniki:

  • 250g masła,
  • szklanka cukru pudru,
  • 6 żółtek,
  • cukier wanilinowy Marsyl,
  • 1/3 szklanki mleka,
  • 6 serków homogenizowanych naturalnych,
  • 2 galaretki truskawkowe,
  • 8 czubatych łyżeczek żelatyny (około 40g),
  • aromat rumowy.

Sposób przyrządzania:

  • Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami, dodawać po jednym serku ciągle mieszając po czym dodać cukier wanilinowy i aromat.
  • Żelatynę namoczyć w zimnym mleku. Po napęcznieniu rozpuścić najlepiej podgrzewając na wolnym ogniu ciągle mieszając.
  • Rozpuszczoną żelatynę dodać do masy serowej, wymieszać i wylać na blaszkę.
  • Wstawić do lodówki na około 1,5 h.
  • Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu i wystudzić.
  • Na gęste ciasto wlać galaretkę i poczekać do jej stężenia.

Życzymy smacznego !

Ten przepis otrzymaliśmy od Darii.

Dziękujemy !

stat4u