Wyszukaj w serwisie

Herbata granulowana 100g

Herbata granulowana 100g

Początki herbaty w Polsce sięgają XVIII wieku. Niestety w owym czasie wysoka cena pozwalała cieszyć się tym wspaniałym naparem tylko nielicznym. Dopiero w wieku XIX herbata stała się bardziej dostępna, by dziś każdy mógł raczyć się jej wspaniałym smakiem.

Przyrządzanie herbaty

Sposób, użyta ilość oraz czas parzenia herbaty, w dużym stopniu wpływa na smak jaki otrzymamy.

Herbatę należy zaparzać w przeznaczonych do tego dzbankach gdzie nie będzie problemu z oddzieleniem naparu od fusów.
Do gotowania użyć wody zimnej i świeżej (wcześniej nie gotowanej).

  • Do podgrzanego dzbanka wsypać po 1 łyżeczce herbaty na każdą filiżankę i zalać wrzątkiem.
  • Po określonym czasie herbatę przelać do filiżanek. (Napar 2–3 min. wpłynie pobudzająco, natomiast 5-6 min. uspokajająco). 
  • Niezalecane jest dłuższe parzenie, gdyż napar stawać się będzie coraz bardziej gorzki.

 

Opakowanie: 100 g

stat4u